Ontdek de nieuwe Renault MASTER Z.E. bij Auto Indumij

De nieuwe Renault Master Z.E.

De nieuwe Renault Master Z.E. is een grote, elektrisch aangedreven bestelwagen: het ideale werkpaard waarmee stadscentra emissievrij bereikbaar zijn.

Met een actieradius* van 120 kilometer in de praktijk is de nieuwe Renault Master Z.E.  uitermate geschikt voor de last mile delivery, zoals de levering van goederen. Het volledig opladen van de batterij duurt slechts zes uur via een 32A/7,4 kW oplaadpunt.

De Master Z.E. is uitgerust met de nieuwste generatie van de 33 kWh Z.E. 33 lithium-ion-batterij met geoptimaliseerd elektronisch management. De batterij combineert de expertise van Renault en LG Chem voor optimale energiedichtheid. De prestaties van de batterij zijn geoptimaliseerd door de chemie in de cellen te verbeteren in plaats van meer modules toe te voegen.

100% elektrisch door de stad

De Master Z.E. wordt aangedreven door de zeer energie-efficiënte R75-elektromotor met een vermogen van 77 pk (57 kW). Met deze motor presteert de Master Z.E. uitstekend voor bestelwerk in en rond de stad. De topsnelheid bedraagt 100 km/u. In de Eco-modus is de actieradius groter doordat de prestaties van de motor worden getemperd: het acceleratievermogen is verlaagd en de topsnelheid gelimiteerd op 80 km/u.

De motor wordt geproduceerd in de fabriek in het Franse Cléon, de toonaangevende productielocatie voor de productie van motoren en transmissies.

Leverbaar in een groot aantal versies op maat

Renault maakte gebruik van zijn uitgebreide expertise om de elektromotor en de batterij in de bestaande Master te integreren, zonder dat de elektrische aandrijflijn ten koste gaat van zijn kwaliteiten – vooral ten aanzien van het laadvermogen. De Master Z.E. is beschikbaar in zes versies om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten. Er zijn drie lengte- en twee hoogtevarianten. De vier bestelversies bieden een laadruimte van 8 tot 13 m2 en een laadvermogen van 1 tot 1,1 ton. 

De laadruimte is gelijk aan die van de Renault Master met verbrandingsmotor doordat de compacte batterij onder de carrosserie past.Het laadvermogen voldoet aan de behoefte van de meeste gebruikers. De laadvloer van de Master Z.E. is een van de laagste in dit segment – 54-56 cm – en de over 270o openslaande achterdeuren maken in- en uitladen eenvoudig.

De twee chassis-cabineversies zijn er in twee lengtematen (L2 en L3). Dankzij het laadvermogen van 1.370 en 1.350 kg zijn ze geschikt voor een opbouw met een Distribox tot 22 m2.