Profiteer van de voordelen van de Captur Bi-Fuel bij Auto Indumij
Ontdek de voordelen van de Captur Bi-Fuel bij Auto Indumij

Nu bij Auto Indumij: de nieuwe Captur Bi-Fuel!

Renault introduceert de nieuwe Renault Captur Bi-Fuel. Deze Captur is uitgerust met de nieuwe TCe 100 Bi-Fuel motor en speciaal ontwikkeld voor het rijden op LPG. Met de nieuwe TCe 100 Bi-Fuel motor bespaar je aanzienlijk op je autokosten, terwijl je aan comfort en betrouwbaarheid geen consessies hoeft te doen.  

 

Hoe werkt Bi-Fuel?

Het principe van Bi-Fuel is eenvoudig; de normale benzinetank van de auto blijft gehandhaafd. Er is een LPG tank af-fabriek ingebouwd die de plaats van het reservewiel innneemt. De auto start automatisch op benzine maar schakelt na een een korte opwarmperiode automatisch over op LPG. Is de 32 liter grote LPG tank leeg? Dan schakelt de software terug naar benzine. Gecombineerd ontstaat zo een mooie actieradius van maar liefst 1000 kilometer!

LPG tanken is heel eenvoudig. De vulopening van LPG is erg fraai achter de brandstofklep weggewerkt.  Zo wordt het design van de nieuwe Captur niet verstoord door een extra LPG aansluiting. Via een verloopstuk, dat eenvoudig te monteren is, kun je de LPG vulslang aankoppelen. De LPG pomp slaat automatisch af wanneer de maximale vulling van 80% bereikt is. Dit is een Europees vastgesteld criterium.  Sowieso zijn de veiligheidseisen voor het rijden op LPG erg hoog. De dikte van de wand van de tank en de extra beveiligings- en overdrukbescherming zorgt ervoor dat je net zo zorgeloos op LPG rijdt als je als benzine- of dieselrijder gewend was. 

 

Schoon rijden + voordeliger

LPG is niet alleen erg veilig, het is ook nog een van de schoonste brandstoffen. Dat wordt beloond door een lager af te dragen bedrag aan BPM. DIt resulteert in extra voordelige aanschafprijzen voor de Bi-Fuel modellen van Renault. Zo is de Captur Bi-Fuel voordeliger dan de vergelijkbare benzineuitvoering. 

 

Besparen op je autokosten

Was het rijden op LPG vroeger alleen weggelegd voor de echte kilometervreter, tegenwoordig is LPG al heel snel interessant.  Ondanks de beperkte verhoging op de motorrijtuigenbelasting, is met de nieuwe Renault Captur Bi-Fuel rijden op LPG al vanaf 5.000 kilometer per jaar interessant. Benieuwd hoeveel jij kan besparen op je autokosten? Op Renault.nl vind je nu een handige rekentool waarmee je jouw besparing heel gemakkelijk online kunt berekenen. 

 

BEREKEN JOUW BESPARING MET BI-FUEL

 

Tijdelijk 5 jaar tot 70.000km Renault fabrieksgarantie

Kies je tot en met medio september 2020 voor een nieuwe Captur Bi-Fuel? Dan krijg je van ons 5 jaar tot 70.000km fabrieksgarantie gratis! We zijn overtuigd van de kwaliteit van de Captur Bi-Fuel en willen dit graag onderstrepen met dit cadeautje!

 

Nieuwe Captur Bi-Fuel: tijdelijk introvoordeel bij Auto Indumij

Wanneer je nu kiest voor een nieuwe Renault Captur Bi-Fuel, profiteer je van extra introvoordeel bij Auto Indumij. Benieuwd naar jouw voordeel? Vraag dan snel via onderstaande button een offerte aan en laat je verrassen.

 

 Ja, stuur mij een Captur Bi-Fuel offerte

Captur TCe 100 Bi-Fuel Life

Ontdek de nieuw Captur Bi-Fuel bij Auto Indumij

Normaal  € 21.090,-

Nu met introvoordeel vanaf €19.490,-

Je bespaart € 1.600,- 

 

 Ja, stuur mij een Captur Bi-Fuel offerte

 

En dat is inclusief; 

  • LPG installatie af-fabriek
  • Handige LPG vulopening achter de tankdop
  • LPG tank op plaats van het reservewiel
  • Geen ruimteverlies in de kofferbak
  • Actieradius van tot wel 1000 kilometer

Veelgestelde vragen over LPG

Sinds de introductie van  de nieuwe Renault BI-Fuel modellen staat LPG opnieuw in de belangstelling.  Wij hebben de meest gestelde vragen + antwoorden over rijden op LPG hieronder voor je verzameld. 

 

Is LPG goed verkrijgbaar?

Ja! LPG is op dit moment de enige voor het milieu minder belastende brandstof. De verkrijgbaar is uitstekend want je kunt bij ruim 1200 stations in Nederland terecht. Ook in het buitenland is LPG goed verkrijgbaar. Zo kun je op de website lpgwijzer.com heel gemakkelijk zien waar in Europa LPG verkrijgbaar is, maar ook de website mylpg.eu vinden wij een aanrader. En mocht je onverhoopt een keer zonder gas komen te zitten dan schakel je toch gewoon over op benzine.

  

Is het rijden op LPG "schoon"?

Ja!  LPG zorgt voor minder CO2 en NOx. Tot wel 74% minder NOx ten opzichte van dieselvoertuigen!

  

Is het rijden op LPG gevaarlijker dan het rijden op benzine of diesel? 

Nee, absoluut niet!  LPG voertuigen moeten aan zeer strenge keuringseisen voldoen. De LPG tank heeft allerlei veiligheidsmechanismen waardoor gevaar haast uigesloten is. Ook is de tank van een bijzonder sterk en dik soort staal gemaakt.

 

Blijft er genoeg kofferbakruimte over met een LPG-installatie?

Ja, in een Bi-Fuel Renault blijft kofferbakruimte over met een LPG-installatie. De tank wordt namelijk geplaatst op de plek van het reservewiel waardoor je qua bagageinhoud niets inlevert. Wel vervalt daarmee de optie van het reservewiel maar daarvoor is met de huidige techniek een goed alternatief beschikbaar.

 

Zijn er dan helemaal geen nadelen?

Ja. Er zijn twee kleine nadelen. De iets hogere motorrijtuigenbelasting die door de overheid gerekend wordt. Daarnaast is het brandstofverbruik op LPG hoger dan op benzine. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd met de voordeligere LPG prijs aan de pomp. 

Disclaimer

De informatie op deze pagina is tot stand gekomen op basis van de op 13 juli beschikbare info. Alle info op deze pagina is onder voorbehoud en deze dient slechts als indicatie. Er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. Typefouten voorbehouden. Wij adviseren je voor een actuele berekening van de voordelen van BI-Fuel contact op te nemen met één van onze verkoopadviseurs. Intro voordeel uitsluitend geldig op voorraadauto's van Auto Indumij. Alle aanbiedingen onder voorbehoud goedkeuring directie Indumij B.V.  aanbieding geldt t/m 31 oktober 2020.