Meer weten over de werking en het onderhoud van de accu?
Meer weten over de werking en het onderhoud van de accu?

Het onderhoud  van de accu

waar moet je op letten? 

Vooral nu tijdens de winter komen problemen met de accu vaker voor. En dat is niet zo gek. Want ondanks dat de accu's in onze Renault modellen extra krachtig zijn uitgevoerd, heeft de accu er in de winter meer moeite mee om zijn werk goed te doen. En zodra de temperatuur daalt tot onder de 7 graden levert de accu nog maar een deel van zijn capaciteit. Helemaal snel gaat het wanneer je in de winter na het afzetten van de motor het contact aan laat staan. 

Maar niet alleen bij winterse kou kan de accu problemen geven.  Een lege auto accu krijg je bijvoorbeeld ook als je per ongeluk de lichten laat branden als je je auto parkeert. Of wanneer het portier niet helemaal gesloten is, zodat de binnenverlichting blijft branden.

Laat de accu regelmatig controleren

Gelukkig gaat een originele Renault accu gemiddeld 5 jaar mee.   Onze accu’s voldoen aan strenge eisen, en hebben minstens 129 tests succesvol doorstaan. Deze originele accu’s zijn bovendien speciaal ontwikkeld voor de functionaliteit 'start & stop'.  Deze nieuwe functie die op veel Renault modellen inmiddels standaard geleverd wordt, zorgt ervoor dat je motor uit gaat als je bijvoorbeeld voor een rood stoplicht staat. Dat scheelt een hoop brandstof en beperkt de uitstoot van uitlaatgassen. Maar het betekent ook dat je veel vaker moet starten en dat de accu zwaarder wordt belast. 

Het is dan ook van belang dat de accu regelmatig op juiste werking en capaciteit wordt gecontroleerd want niets is zo vervelend als je met een lege accu stil komt te staan of dat jouw auto niet meer start.  Veelal wordt de controle van de accu meegenomen tijdens een servicebeurt maar er zijn ook klanten die kiezen voor de wintercheck. Twijfel je aan de juiste werking van de accu? Je bent altijd van harte welkom bij een Auto Indumij vestiging bij jouw in de buurt.  

 

HIER VIND JE AUTO INDUMIJ

 

Meer weten over het onderhoud van de accu? 

Wil je meer weten over de werking en het onderhoud van de accu? In deze nieuwe video vind je alle info.  Wij wensen je alvast veel kijkplezier en mocht je n.a.v. deze video nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Onze collega's van de klantenservice helpen je graag verder. 

Video accu

Accu

Accu vervangen

Wat zijn de kosten? 

Profiteer van de voordelige all-in prijzen bij Auto Indumij

Bij Auto Indumij houden wij net als jij niet van verrassingen. Daarom hebben wij voor de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden en services de Renault onderhoudscalculator ontwikkeld. Op deze handige online module kun je gemakkelijk de onderhoudskosten  berekenen en profiteer je als Renault rijder altijd van de beste aanbiedingen. Erg handig is ook de mogelijkheid een afspraak op het moment wanneer jou het schikt in te kunnen plannen. 

Benieuwd naar de kosten voor het vervangen van de accu?  Kijk dan snel op onze Renault onderhoudscalculator voor een aantrekkelijk aanbod. 

 

RENAULT ONDERHOUDSCALCULATOR