Nieuwe banden nodig. Ontdek de banden aanbiedingenvan Auto Indumij
banden Auto Indumij

DE BESTE BANDEN VOOR DE SCHERPSTE PRIJS

Nieuwe banden nodig? Bij Auto Indumij koop je de beste banden voor de scherpste prijs. Wij leveren alle merken, zoals bijvoorbeeld Michelin banden en Kléber. Bij Auto Indumij direct leverbaar en altijd met een aantrekkelijke korting.

 

GRATIS BANDENCONTROLE BIJ AUTO INDUMIJ

Het profiel van zomerbanden is ongeveer 7 millimeter diep, wat een ‘normaal’ profiel is. Dit profiel en het stevige rubber van zomerbanden geeft extra goede grip bij temperaturen boven de 7 graden Celsius. Regelmatige controle van het profiel is aan te raden, zeker als je veel kilometers rijdt. Bij Auto Indumij ben je altijd welkom voor een gratis bandencontrole.

 

WELKE BAND IS VOOR JOU DE BESTE KEUZE?

De keuze van de juiste banden voor jouw Renault is essentieel voor jouw  veiligheid en het brandstofverbruik. Bij Auto Indumij adviseren wij je graag vrijblijvend over de verschillende mogelijkheden. Want naast veiligheid heeft het type band ook direct invloed op het comfort. Wist je bijvoorbeeld dat de rolweerstand van de banden bepalend zijn voor het geluidsniveau welke de betreffende banden produceren?  Op zoek naar een "stille" band, bij Auto Indumij vind je verschillende mogelijkheden. 

 

ZOMERBANDEN

Zomerbanden hebben stevig en hard rubber zodat ze goed bestand zijn tegen het hete asfalt in de zomer. De warmte van de weg warmt de banden namelijk op en maakt ze zachter. Met een normaal profiel van 7 millimeter diep, geven de zomerbanden een extra goede grip en betere acceleratie bij temperaturen boven de 7 graden Celsius. In de winter verruil je de zomerbanden voor winterbanden.

 

BIJ NATTE, GLADDE OF BESNEEUWDE WEGEN

KIES VOOR WINTERBANDEN

Winterbanden zorgen voor een kortere remweg en verbeterde wegligging, voor meer grip op natte, gladde of besneeuwde wegen. Je herkent de banden aan de letters M+S (modder en sneeuw) of aan het sneeuwvlokje. Ook bevatten ze een snelheidsaanduiding: Q (160 km/u), T (190 km/u) of H (210 km/u). Vervang versleten banden tijdig: bij een profiel van minder dan 5 millimeter is de band vergelijkbaar met een zomerband.

 

ONTDEK HET GEMAK VAN ALL SEASONS BANDEN

Steeds meer Renault rijders kiesen voor het gemak van all seasons banden. In vergelijking met winter-en zomerbanden, hebben all season banden één groot voordeel. Zoals de naam als zegt leveren ze gedurende het hele jaar kwaliteit. Of het nu winter of zomer is, all weather banden passen zich aan alle weersomstandigheden aan. Door hun goede eigenschappen kwalificeren de meeste all seasons banden zich overigens officieel als winterbanden. Banden wisselen bij seizoensverandering is dus niet meer noodzakelijk.