Pers enthousiast over de nieuwe Renault Clio
De Nieuwe Clio in de Pers

De nieuwe Renault Clio, die op vrijdag 21 juni is geintroduceerd,  heeft zeker niet te klagen over belangstelling van de Pers. Hoe kan het ook anders? Met zijn nieuwe dynamische design, de nieuwe kleurstellingen en uitvoeringsdetails heeft Renault het beste aanbod in het B-segment in huis. Sinds de eerste beelden van de nieuwe Clio te zien waren en de persdocumentatie beschikbaar was stonden de bekende autobladen en autojournalisten in de rij om als eerste kennis te mogen maken met onze nieuwste aanwinst. Maar wat vindt de pers? Ben je ook benieuwd? We hebben de eerste publicaties en testen uit verschillende toonaangevende autobladen en van diverse autowebsites alvast voor je verzameld. 

AD. Clio vermoedelijk opnieuw een verkooptopper

Autojournalist Werner Budding heeft de nieuwe Clio als één van de eeste uitgebreid aan de tand gevoeld. Hieronder een samenvatting van zijn bevindingen, 

De nieuwe Clio mag dan sterk lijken op zijn voorganger, de carrosserie is compleet nieuw. Niet één stukje plaatwerk komt overeen met dat van het vorige model. Laat je dus niet misleiden door de beperkte veranderingen aan het uiterlijk van deze vijfde generatie Clio: de auto is er ontegenzeggelijk op vooruit gegaan. 

Renault heeft zichtbaar veel energie gestoken in het volwassen maken van het interieur. Dat zie je aan de gekozen kunststoffen, de strakke pasvormen én aan de eigentijdse vormgeving van het dashboard. De materialen waarmee het dashboard is opgebouwd, zijn van hetzelfde kwaliteitsniveau als bij de Volkswagen Polo. Door een stijvere wielophanging aan de voorzijde voelt de Clio volwassener aan tijdens het rijden. Dit in combinatie met acceptabele prijzen, een keurige standaarduitrusting en een fijne basismotor maken van deze vijfde generatie van de Clio vermoedelijk opnieuw een verkooptopper.

 

AD test de nieuwe Clio

Autozine.nl enthousiast over de nieuwe Clio

Centraal in het programma van de nieuwe Clio staat een drie-cilinder met turbo waarvan de cilinderinhoud is vergroot naar 1 liter. De redactie van Autozine heeft deze uitvoering uitgebreid getest en is erg enthousiast over het vermogen, koppel en de prestaties van deze nieuwe motor. De nieuwe Clio motor produceert 100 pk (was 90 pk). Wat direct opvalt na het starten is dat de krachtbron aanzienlijk rustiger functioneert dan voorheen. De topsnelheid ligt op 187 km/h en in 11,8 seconden sprint de Clio vanuit stilstand naar de 100 km/h.

Het waren overigens niet alleen de rijeigenschappen van de nieuwe Clio die tijdens de test opvielen, ook het hoge comfort en royale binnenruimte werden door het Autozine team als positief beoordeeld. „De nieuwe Renault Clio voelt aan als een grotere auto, maar is aan de buitenkant net zo compact gebleven“, aldus Autozine.

 

CLIO TEST AUTOZINE

 

TIP! UITGEBREIDE CLIO TEST OP AUTORAI.NL

De redactie van AUTORAI.NL maakte in Portugal onlangs uitgebreid kennis met de nieuwe Clio. Wisselend wegdek, veel glooiende wegen en berghellingen, maar volgens het testteam was dat voor de nieuwe Clio geen enkel probleem: "de auto is comfortabel geveerd, de motoren doen stil en probleemloos hun werk, je voelt je snel thuis achter het stuur", aldus Henri Stolwijk van AUTORAI.  De hele Clio test kun je nu op de site van AUTORAI.NL vinden. 

De nieuwe Clio op Autovisie.nl

De nieuwe Clio op AUTOVISIE.NL

"De Clio voelt lekker licht aan en hij stuurt plezierig. Voldoende licht om ontspannen te manoeuvreren en met meer gevoel als je harder door bochten gaat. Het nieuw ontworpen stuurt pakt lekker vast en je kunt de Clio heel precies plaatsen. Het onderstel is comfortabel en de Clio is heel stil. De zitpositie is goed en het uit mooiere materialen opgebouwde dashboard is lekker informatief".  Redacteur Peter Hilhorst van Autovisie is erg enthousiast over de nieuwe Clio. Hoe enthousiast? Bekijk de test via onderstaande button. 

 

BEKIJK DE NIEUWE CLIO TEST

 

Ook onze zuiderburen zijn erg enthousiast

Al vanaf de eerste meters  vielen de kwaliteiten van het nieuwe platform positief op, aldus de redactie van de belgische autowebsite GOCAR.BE.  Zo schrijven zij op hun website; "De besturing is veel directer dan voorheen en ook zijn strakkere vering maakt er een leukere hatchback van. De 3-cilinder benzine heeft bovendien aardig wat punch. Niet onbelangrijk: ook de geluidsisolatie is er aanzienlijk op vooruitgegaan, zowel in de benzine als in diesel. Die laatste biedt trouwens evenveel comfort als de TCE, terwijl hij minder verbruikt". 

 

GOCAR OVER DE NIEUWE CLIO