Duurzaam ondernemen staat binnen Auto Indumij centraal.
Erkend Duurzaam Auto Indumij

Duurzaamheid staat binnen Auto Indumij centraal.  Terwijl bij veel autobedrijven het thema duurzaamheid beperkt blijft tot het  aanbieden van "Groene Labels"  vinden wij dat onze invloedsfeer  veel breder ligt. Zo wordt binnen onze vestigingen op verschillende terreinen inhoud gegeven aan het thema duurzaamheid. Een goed voorbeeld hiervan is de dagelijkse bedrijfsvoering in de werkplaatsen. Zo werden bijvoorbeeld energiebesparende verlichting en duurzame afvalverwerking doorgevoerd en investeren wij ook in onze medewerkers middels cursussen op het gebied van MVO. Cursussen die overigens een goede voorbereiding bleken te zijn op het bepalen van het Certificaat Erkend Duurzaam.

AUTO INDUMIJ BEHAALT WEDEROM ERKEND DUURZAAM CERTIFICAAT

Auto Indumij was de eerste grote Renault dealer die het Certificaat Erkend Duurzaam voor alle vestigingen behaalde. De recente hercertificatie van de Indumij bedrijven in 2020 werd opnieuw met vlag en wimpel gehaald. Auto Indumij voldeed aan alle gestelde eisen op het gebied van duurzaamheid en mag met trots het certificaat Erkend Duurzaam dragen. Het behalen van dit certificaat betekend overigens niet dat Auto Indumij stopt met het investeren in duurzaamheid. Integendeel, in de toekomst gaat Auto Indumij hier steeds een stapje verder in, om zo leidend te zijn en blijven in het thema Duurzaamheid.

 

ERKEND DUURZAAM

Het Erkend Duurzaam programma is een initiatief van de diverse brancheverenigingen waaronder de Bovag en omvat een breed scala van onderwerpen gericht op duurzaamheid. Om het predikaat Erkend Duurzaam te mogen voeren dienen alle processen te voldoen aan de door het IvDM gestelde eisen. Aan de certificering gaat een uitgebreide scan vooraf, waarbij tal van bedrijfsprocessen worden getoetst. 

Bij Auto Indumij vind je het thema duurzaamheid in alle vestigingen terug. Duurzaamheid is een vast onderdeel binnen de dagelijkse  bedrijfsvoering.  Zo wordt er in verschillende Renault vestigingen energiezuinige LED verlichting toegepast en monitoren wij het energieverbruik per vestiging middels een intelligent meetsysteem. Daarnaast hebben wij in onze inkoopvoorwaarden benoemd dat wij bij voorkeur zaken doen met leveranciers die net als Auto Indumij actief zijn op het gebied van duurzaamheid en MVO. Vanzelfsprekend draait het bij duurzaam ondernemen ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. 

Het complete Renault Z.E. programma is bij diverse vestigingen van Auto Indumij aanwezig. Ook in onze vervangend vervoer vloot bieden wij, naast onze leenfietsen voor kortere afstanden, nu elektrische modellen zoals de nieuwe Renault ZOE en de Renault Twizy aan. Ontdek zelf de voordelen van het elektrisch rijden. Auto Indumij investeert veel in het elektrisch rijden. Zo hebben wij Z.E. specialisten in huis, zij hebben een uitgebreid trainingsprogramma doorlopen en geven je het beste advies op maat. Onze monteurs zijn speciaal getraind in het elektrische rijden en werken met speciale apparatuur om onze én jouw elektrische auto in topconditie te houden.

 

BEKIJK ONS ELEKTRISCHE PROGRAMMA

 

RENAULT ECO2

Binnen Renault staat duurzaamheid centraal. Onze betrokkenheid bij het milieu beperkt zich niet alleen tot het productniveau. Ook binnen onze productieprocessen worden door Renault diverse milieuvriendelijke technieken toegepast. Daarnaast hebben Renault Eco2 auto's een lage CO2-uitstoot (minder dan 120g) of op biobrandstoffen rijden. Wist je trouwens dat alle Renault Eco2 modellen voor 85% van hun gewicht gerecycled kunnen worden?  Meer weten over recycling? Op de website van Renault Nederland vind je interessante informatie over recycling van autowrakken.