Eropuit met Auto Indumij.
De 5 mooiste fietsroutes van Brabant

Alsjeblieft!

De 5 allermooiste fietsroutes in Noord-Brabant

Een vakantie naar het buitenland zit er vooralsnog niet in, dus we zoeken het dit voorjaar wat dichterbij huis. Gelukkig zijn er in ons land tal van fraaie plekjes te vinden. Wat dacht je van Noord-Brabant, dé provincie om heerlijk te fietsen. De bourgondische provincie Noord-Brabant staat niet voor niets bekend om haar prachtige landschappen waar tot diep in de natuur de gemoedelijke sfeer nog te proeven is. Landelijke gebieden, bossen, heidevelden en pittoreske dorpjes wisselen elkaar onopvallend af. Zo kun je heerlijk fietsen in de bossen rondom Chaam, de Loonse en Drunense Duinen of kies voor een tocht in de buurt van 's Hertogenbosch. Wij selecteerden speciaal voor jou de 5 allermooiste fietsroutes. 

Fietsen in de Drunense Duinen

Uitdagend fietsparcours in de Drunense Duinen

Het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen is met ruim 3.500 hectare één van de grotere natuurgebieden van ons land.  Een prachtig gebied met naaldbossen en kleurrijke heide. De Drunense Duinen staan ook  bekend als de Brabantse Sahara, want je vind hier ook veel stuifzand waardoor op sommige plekken een bijzonder duinlandschap is onstaan. 

De groene MTB route van Natuurmonumenten

De Drunense Duinen zijn dan ook zeer geschikt voor mountainbikers. Natuurmonumenten heeft in 2016 in samenwerking met ervaren mountainbikers en lokale sponsoren, de groene mountainbikeroute aangelegd . Deze unieke MTB route ligt in het oosten van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Wij vonden de single track van ruim 16 kilometer lang uitdagend, maar zeer de moeite waard!  Benieuwd? Je kunt deze MTB route via onderstaande button gratis downloaden.

 

ROUTE GRATIS DOWNLOADEN

Kies voor een orginele trekhaak voor jouw Renault

Nieuw! De kantelbare fietsendrager van Renault

Zodra de zon opkomt, neem je je fietsen mee en geniet je van je vrijheid. Met onze kantelbare fietsendrager van Mont Blanc is het extra genieten. Hij is eenvoudig te monteren op de trekhaak en zorgt ervoor dat je toegang hebt tot de achterklep van de auto. Zelfs wanneer de fietsen op de drager worden geladen. De wegklapbare en semi-elektrisch afneembare trekhaak is zeer gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat het fraaie design van jouw Renault behouden blijft.

Ook handig!

Renault heeft voor de meeste modellen nu ook extra handige accessoires beschikbaar om jouw Renault te beschermen. Zo is er de verchroomde laaddrempelbescherming om de achterkant te beschermen tijdens het laden en is er een nieuwe waterdichte en modulaire kofferbak bescherming waarmee jouw kofferbak beschermt tegen vuil. Meer weten? Je vindt deze handige accessoires en nog veel meer in de nieuwe Renault brochures. Bekijk de accessoirebrochure voor jouw Renault via onderstaande button.

Accessoirebrochure bekijken

Fietsroute rondje Den Bosch

Heerlijk rondje 's Hertogenbosch

Op Fietsnetwerk.nl vonden we deze superleuke fietsroute van ruim 50 kilometer die start in 's Hertogenbosch maar waarbij je ook het prachtige buitengebied gaat verkennen. Het mooie 's Hertogenbosch staat natuurlijk bekend als de stad van de Sint-Janskathedraal en de Bossche bollen, maar ook als de stad van het water. Niet zo verwonderlijk als je de Binnendieze binnen je stadsgrenzen hebt lopen. Na een uitgebreide verkenning van het Bossche leven is het tijd voor het mooie Vught. Hier vind je niet alleen prachtige bosgebieden maar ook de landgoederen Maurick, Wargashuyse en Sparrendaal. Een aanrader vonden wij de Ijzeren Man. Een schitterend recreatiegebied met water en veel vertier voor de kids. En een leuke plek voor korte lunch. De fietsroute vervolgt naar Den Dungen en via het landelijke buitengebied van Rosmalen ( hier vind je nog papaver in de berm ) fiets je terug naar het altijd gezellige 's Hertogenbosch. Ook zin in een Bossche fietstocht? Je kunt de route gratis downloaden via onderstaande button.

 

ROUTE DOWNLOADEN

Fietsen Kalmthoutse Heide

Fietsen rondom de Kalmthoutse Heide

Speciaal voor recreatieve fietsers zijn er – in samenwerking met de omliggende gemeenten Stabroek, Kalmthout, Essen en Woensdrecht – mooie fietsroutes uitgestippeld op bestaande knooppunten. 

Ontdek de diverse fietsroutes door het gebied

Deze routes – de zogenoemde poortfietslussen – zijn elk zo’n 30 kilometer lang. Het startpunt is steeds één van de vier toegangspoorten van het Grenspark. De routes tonen de allermooiste plekjes van het gebied en de omliggende grensgemeenten. Je ziet zowel heide als bos, pittoreske dorpjes en eindeloze landerijen. Deze tocht garandeert een stevige dosis natuur en cultuur en kent een gevarieerde opbouw! Onze favoriet is de route rondom de Kalmthoutse Heide. Een prachtige tocht van ruim 27 km die je gratis via onderstaande button kunt downloaden.

 

ROUTE DOWNLOADEN

De mooiste racefiets routes in West-Brabant

Met de Racefiets langs het Haringvliet

Op Wikiloc vonden we deze mooie en stevige fietstocht vanaf de Moerdijkbrug tot de Haringvlietsluizen en terug. Tijdens de tocht fiets je regelmatig langs de river, iets wat deze route bijzonder maakt. Wij vonden het een redelijk zware tocht van ruim 150 kilometer, vooral omdat de wind in deze streek vrij spel lijkt te hebben. Onderweg mooie Hollandse polderlandschappen en indrukwekkende deltawerken.

Tip! Maak een korte stop op de Haringvlietsluizen

De Haringvlietsluizen liggen tussen de Noordzee en de monding van het Haringvliet. Ze regelen het waterpeil op een manier die vergelijkbaar is met het open- of dichtdraaien van een kraan. De sluizen staan dan ook bekend als de kraan van Europa.  De waterkering verbindt Goeree-Overflakkee met Voorne-Putten. Een mooie plek voor een korte stop tijdens deze bijzondere fietstocht die je hieronder kunt bekijken.

 

ROUTE BEKIJKEN 

Fietstocht Brabantse bossen

Fietsroute door de Brabantse bossen

Mooie fietsroute door de Brabantse bossen

In Noord-Brabant vind je een aantal prachtige bossen die aan elkaar grenzen, maar erg veel van elkaar verschillen. Wij vonden op de leuke site fietsen123.nl een superleuke fietsroute! Je fietst  langs water, een loofbos, een dennenbos en een aantal kleine vennen. Kortom, een heerlijke route van slechts 55km om lekker te genieten. 

Je kunt starten in Alphen, Chaam of in het Mastbos 

 ’t Zand is een recreatieplas in het Noord-Brabantse dorp Alphen, omgeven door bossen waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. De naam van dit gebied is niet toevallig: eeuwenlang lag hier een uitgestrekte zandverstuiving. Hier vind je fietsknooppunt 66 't Zand, een mooi begin van de route die richting de Chaamse bossen voert.  Het Chaamse Bossen, het tweede gedeelte van de route, is een prachtig gebied dat rijk is aan allerlei verschillende bomen.  Via het Ulvenhoutse bos fiets je door naar het Mastbos in Breda. De naam Mastbos komt van het type bomen die hier in overvloed staan: de ‘mastbomen’ (grove dennen). Vroeger werden hier onder andere scheepsmasten van gemaakt. Het Mastbos is een van de oudste naadbossen van Nederland en, na de Wouwse plantage, het oudste cultuurbos van Nederland.