131 jaar Indumij. Ontdek onze historie
125jaar_indumij

ONTDEK ONZE HISTORIE

Wat gaat de tijd toch snel. Vierden we in 2014 ons 125 jaar bestaan, zijn we in 2020 alweer de 130 jaar gepasseerd.  De meeste mensen kennen Indumij als Renault dealer maar van oorsprong was Indumij een meer technische onderneming die ondermeer actief was in de landbouwmechanisatie en scheepsdieselmotoren. Tegenwoordig ligt de focus van Indumij op de automotive branche en groeide het bedrijf uit tot één van de grootste Renault dealers van ons land met 8 Renault vestigingen ( Auto Indumij ) in Zuid Holland en West-Brabant. Het 125 jarige jubileum werd in 2014 uitgebreid gevierd met een spectaculaire jubileumshow en een feestelijke personeelsavond in het historische Louwman Museum in 's Gravenhage waar we als team nog steeds met veel plezier op terugkijken. 

 

EEN RIJKE HISTORIE

Indumij is een familiebedrijf met rijke historie. Toen Gerrit Barger in 1889 de onderneming oprichtte kon hij niet vermoeden welke enorme ontwikkeling Indumij in 125 jaar zou doormaken. Zo verwierf het bedrijf  het agentschap van de machinefabriek Crossley. Later werd Indumij wat overigens een afkorting is van “Industriële Maatschappij” met de import van de Tsjechische Zetor tractoren actief binnen de landbouwmechanisatie en besloot men zich daarnaast met de dieselmotoren meer te focussen op de scheepvaart. In de jaren '70 wordt Indumij hofleverancier van de Koninklijke Marine met de S.E.M.T. Pielstick motoren. Een aantal jaren later verruilt Indumij de tractoren van Zetor voor Franse Renault tractoren. De eerste stappen richting één van onze huidige merken, Renault zijn gezet. 

 

RENAULT DEALERSCHAP

Huidig algemeen directeur Derk de Haas (vierde generatie) komt in dienst in het jaar dat Indumij haar 100 jarig bestaan viert. Nog geen 5 jaar later, in 1994, verwerft Indumij het Renault autodealerschap voor Dordrecht en Zwijndrecht. In 1996 wordt Micha Roco als commercieel directeur aangetrokken, een succevolle match. Want na een aantal overnames heeft Auto Indumij inmiddels 8 Renault vestigingen waarvan 4 met een aparte Dacia showroom. Daarnaast zijn er binnen Indumij naast Renault ook nog andere merken te vinden. Zo is Auto Indussan in Dordrecht een bekende naam onder de Nissan rijders in de Alblasserwaard.

 

8 RENAULT DEALERS IN ZUID-HOLLAND EN BRABANT

Auto Indumij behoort inmiddels tot één van de grotere Renault dealers van ons land. Samen verkopen wij meer dan 4.000 nieuwe auto's per jaar. Ondanks de grootte van de onderneming hebben de Auto Indumij bedrijven hun persoonlijke en kleinschalige karakter weten te behouden. Auto Indumij Dordrecht is onze grootste vestiging met op de eerste etage een aparte Dacia showroom. In de regio Rijnmond is Auto Indumij Barendrecht gevestigd in een nieuwe showroom aan de A29 en vind je ons ook in Ridderkerk ( servicevestiging ).

In Brabant vind je Auto Indumij in Oosterhout met het complete Renault Z.E. programma in huis. De vestiging Etten- Leur is ideaal voor Renault en Dacia rijders in de regio Breda en West Brabant. Auto Indumij Etten-Leur is ook Renault Pro Plus dealer, gespecialiseerd in Renault bedrijfswagens. 

 

ALTIJD IN DE BUURT

Omdat je voor service en onderhoud het liefst zo dicht mogelijk bij huis terecht wilt kunnen heeft Auto Indumij maar liefst 3 Renault Servicevestigingen. De Auto Indumij servicevestigingen vind je in Ridderkerk, Roosendaal en Oud-Beijerland.