Aanschafsubsidie elektrische auto's van start
Aanschafsubsidie Elektrische auto van start

Profiteer nu van € 4.000 subsidie

Stap jij ook over op 100% elektrisch rijden?

In de afgelopen periode is er veel geschreven over een mogelijke subsidieregeling van de overheid om het elektrische rijden verder te stimuleren. En vanaf 1 juli is het dan zover en krijg je bij aankoop van een nieuwe volledig elektrische auto maar liefst € 4.000,- overheidssubsidie* . Daarnaast is er ook een subsidie beschikbaar voor kopers van een gebruikte elektrische auto. Deze bedraagt € 2.000,-.  

Er is op diverse sites, zoals bijvoorbeeld rvo.nl, informatie te vinden over deze nieuwe subsidies maar hieronder hebben we alvast de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet. 

Over de subsidieregeling

In het klimaatakkoord van juni 2019 is afgesproken om elektrisch rijden financieel te stimuleren met een budget van zo’n 250 miljoen euro tot eind 2025. Dit is het maximale bedrag dat tot 2025 beschikbaar is, er kan onder de regeling dus niet meer geld worden uitgekeerd aan subsidies.  De regeling is van toepassing op nieuwe of gebruikte elektrische auto, met een oorspronkelijke catalogusprijs die niet lager is dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. Daarnaast dient de minimale actieradius van de elektrische auto120 km te zijn (WLTP).

Aanschafsubsidie Elektrische autp

Hoeveel subsidie kan ik van de overheid krijgen?

 

  • Voor een nieuwe elektrische personenauto € 4.000,-
  • Voor een gebruikte elektrische personenauto € 2.000,-

 

In geval van aankoop wordt de subsidie wordt uitbetaald door de overheid als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidieontvanger staat.Er zijn wel een paar voorwaarden aan deze subsidieregeling verbonden zoals de eerder genoemde aankooprijs en een minimale actieradius van 120km (WLTP).  Daarnaast is de regeling alleen bedoeld voor particuliere autokopers. Zakelijke rijders die bijtellingsvoordeel genieten op hun elektrische auto kunnen bijvoorbeeld geen aanspraak maken op de regeling, net als ondernemers die de auto zakelijk hebben aangeschaft. Daarnaast moet het aanschafbedrag van de auto tussen de 12.000 en 45.000 euro liggen. Wordt de auto binnen drie jaar na aanschaf verkocht, dat moet een deel van de subsidie naar rato worden terugbetaald. Kijk op Renault.nl/subsidie voor info over deze regeling. 

Extra Renault Subsidie van € 2.500,-

Naast de overheidssubsidie ontvang je als particuliere koper  t/m 30 september bij aankoop van de nieuwe Renault ZOE van Renault een  subsidie van € 2.500,- Zo wordt de aanschaf van een nieuwe Renault ZOE wel heel aantrekkelijk. Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe Renault ZOE R110 Life (Batterijkoop) die normaal te koop is vanaf € 33.590,- maar je betaalt nu na aftrek van de Renault subsidie slechts € 31.090,- . Wanneer je als particulier ook nog eens profiteert van de overheidssubsidie van € 4.000.-* dan heb je dubbele winst!  Ook als je kiest voor batterijhuur kun je profiteren van deze besparing. 

Deze nieuwprijzen zijn ongekend laag voor een elektrische auto in het B-segment, die is voorzien van een complete standaarduitrusting en standaard DC-lader. Meer weten over deze unieke actie? Kijk  op de speciale infopagina via onderstaande button. 

 

BEKIJK ZOE SUBSIDIE ACTIE

 

*Update 9 juli 2020; Voor nieuwe elektrische auto’s is al meer subsidie aangevraagd dan het jaarbudget. Dit geldt voor koop en lease. Dien je een aanvraag in nadat het jaarbudget op is? Dan wordt jouw aanvraag doorgeschoven naar 2021. Raadpleeg RVO.nl voor alle info.

Ook bij Private Lease profiteer je van overheidssubsidie

Steeds meer mensen kiezen voor maximale zekerheid en het comfort van Private Lease. Ook voor elektrische auto's zijn aantrekkelijke Private Lease aanbiedingen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de Renault ZOE Ready to GO Private Lease acties.  

Ook voor Private Lease is in 2020 overheidssubsidie beschikbaar.  Voor een nieuwe elektrische personenauto  bedraagt deze subsidie € 83,33 per maand (€ 4.000 / 48 maanden). En als je kiest voor een gebruikte elektrische personenauto ontvang je € 41,67 per maand (€ 2.000 / 48 maanden).  Om gebruik te kunnen maken van deze subsidieregeling zijn vergelijkbare voorwaarden van kracht als bij koop. Daarnaast dient bij Private Lease de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op naam van de subsidieontvanger te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De leaseovereenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert en er worden door de overheid geen voorschotten uitbetaald op de maandbedragen. Op de website RVO.NL vind je alle informatie en voorwaarden. 

Disclaimer

Voor de Renault ZOE ontvangt de particuliere klant  t/m 30 september 2020 een extra voordeel genaamd “Renault Subsidie” van € 2.500,- incl. btw bij aankoop van de nieuwe Renault ZOE. Hieronder een overzicht van het te ontvangen voordeel en de gecommuniceerde tijdelijke vanaf consumentenadviesprijs inclusief voordeel en onvermijdbare kosten bij een uiterste registratiedatum van 30 november 2020: Aan de informatie over de overheidssubsidie kunnen geen rechten worden ontleend. Deze info is vrijblijvend en dient slechts ter orientatie. Voor de actuele voorwaarden van deze subsidie raadpleeg je de website van de overheid; rvo.nl. De informatie van deze FAQ is gebaseerd op de website vanuit de overheid.