Ontdek de nieuwe Renault Twingo Z.E.
Nieuwe Twingo ZE, Indumij

De nieuwe Twingo Z.E.

Eind van dit jaar in de showroom!

De eerste generatie Twingo werd in 1992 geïntroduceerd. Door de jaren heen heeft het model zichzelf telkens opnieuw uitgevonden om in te spelen op de veranderende vervoersbehoefte.  Op dit moment zijn er bijna vier miljoen exemplaren van de Renault Twingo verkocht. Het model is leverbaar in meer dan 25 landen. Nu, in 2020, is het tijd om een nieuwe weg in te slaan. We staan aan de vooravond van de introductie van de geheel elektrische Twingo Z.E.!

Volledig elektrische aandrijving

Met de Twingo Z.E. introduceert Renault een uitvoering met volledig elektrische aandrijving. In combinatie met de charme van de huidige generatie Twingo en de praktische gebruiksmogelijkheden is de nieuwe Renault Twingo Z.E. de grote verrassing in het drukke stadsverkeer.

Renault heeft zijn jarenlange kennis van het bouwen van compacte stadsauto’s gecombineerd met haar pioniersschep op het gebied van volledig elektrisch rijden. Hierdoor sluit de Twingo Z.E. naadloos aan bij de behoeften van de moderne automobilist.

Of je nu kiest voor een benzinevariant of voor de volledig elektrische Twingo Z.E., ze zijn beiden gebouwd op hetzelfde platform. Een platform dat in het beginsel al ontworpen is voor de toepassing van volledig elektrische aandrijving. Qua rijgedrag zul je geen verschil ervaren, welke Twingo je ook kiest. Of het moet het volledig ontbreken van motorgeluid zijn bij de Twingo Z.E.

Kleinste draaicirkel in zijn klasse

Ook de kleinste draaicirkel in zijn klasse, neemt de Twingo Z.E. met liefde mee. En dankzij de 22 kWh-batterij hoef je de Twingo Z.E. maar eens per week op te laden als je vooral in de stad rijdt. Dankzij de 22 kWh-batterij hoeft de Twingo Z.E. slechts één keer per week te worden opgeladen Dankzij de  de unieke Caméléon-lader laad de Twingo ZE ook nog eens tot wel vier keer sneller op dan de concurrentie, met een snelheid van 22 kW (AC).

We verwachten de nieuwe Twingo Z.E. vanaf eind 2020 in de showrooms van Auto Indumij. De prijzen worden in een later stadium door Renault Nederland bekend gemaakt.

 

Houd mij op de hoogte

 

Aandrijftechniek Twingo ZE

Renault Twingo ZE oplader

Innovatieve aandrijftechniek

De 22 kWh-batterij is ontwikkeld samenwerking met LG Chem en voorzien van de nieuwste generatie lithium-ion cellen. Dankzij de uitgekiende plaatsing van de batterij zijn de passagiers- en bagageruimte ongewijzigd ten opzichte van de Twingo met verbrandingsmotor. Een primeur voor Renault Z.E. is het watergekoelde warmtemanagementsysteem voor de batterij om die op de ideale werktemperatuur te houden. Samen met de unieke Caméléon-lader is de batterij van de Twingo Z.E. met een snelheid tot 22 kW (AC) op te laden.

Gebaseerd op de 100% elektrische Renault ZOE

Het aandrijfsysteem van de Twingo Z.E. is gebaseerd op dat van de elektrische Renault ZOE en wordt geproduceerd in de fabriek in Cléon, in het westen van Frankrijk. Hier worden ook elektrische aandrijfcomponenten voor andere EV’s van Renault en partners gebouwd.

Twingo rijmodi

Twingo ZE Charge

Rijmodi

De Twingo Z.E. heeft een B-modus met drie niveaus voor de regeneratieve remfunctie. In de ‘zwaarste’ stand vertraagt de auto aanzienlijk als het stroompedaal wordt losgelaten. Zodanig zelfs, dat het reguliere rempedaal nauwelijks gebruikt hoeft te worden. Deze modus is bij uitstek ideaal voor in stadsverkeer. Tijdens het vertragen wordt energie geregenereerd en opgeslagen in de batterij voor een optimale actieradius. De ‘lichtste stand’ van de B-modus zorgt voor minimale vertraging bij het loslaten van het stroompedaal, wat vooral prettig is op de snelweg.

Actieradius
De Twingo Z.E. biedt een actieradius van 250 kilometer volgens de WLTP City-cyclus en 180 kilometer in de gecombineerde WLTP-cyclus. In de ‘Eco-modus’ is een gecombineerde WLTP-actieradius van 215 kilometer haalbaar wat de nieuwe Twingo Z.E. bij uitstek geschikt maakt voor de particuliere rijder. 

Als eerste op de hoogte!

Als eerste op de hoogte!

We verwachten de Twingo Z.E. eind 2020 in onze showrooms. De prijzen en exacte specificaties zullen in een eerder stadium bekend gemaakt worden. Wil jij als eerste op de hoogte gebracht worden als er nieuws is rondom de Twingo Z.E.?  Schrijf je dan via onderstaande button in voor onze nieuwsbrief. En wil je alvast meer weten over het nieuwe elektrische rijden? Dan is de deze nieuwe infopagina een echte aanrader!

 

Ja, houd mij op de hoogte

 

Disclaimer

De informatie is gebaseerd op de informatie welke ons op 19 mei 2020 ter beschikking stond. Gecommuniceerd rijbereik is opgave van fabrikant Renault. Indumij is niet verantwoordelijk voor eventuele afwijkingen in het opgegeven rijbereik of de getoonde laadtijden. Deze informatie is slechts informatief en er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend. Alle aanbiedingen onder voorbehoud goedkeuring directie Indumij B.V.