Lees alles over de nieuwe Renault Hybrid en Plug-in Hybrid modellen.
Renault E-Tech modellen

Steeds meer automerken voegen "hybrides" aan hun modellen gamma toe. Auto's die gecombineerd op brandstof en stroom rijden. Renault heeft recent de Clio E-TECH Hybrid en de Captur E-TECH Plug-in Hybrid geintroduceerd. En op korte termijn wordt hier de Mégane E-TECH Plug-in Hybrid aan toegevoegd. Maar wat is nu eigenlijk "Hybrid" en wat is het verschil met Plug-in Hybrid? We hebben hieronder de belangrijkste kenmerken van de Renault Hybrid en Plug-in Hybrid techniek voor je verzameld. . Daarnaast vind je op deze pagina ook een antwoord op de meest gestelde vragen over deze nieuwe techniek. 

HYBRID

Wat is Hybrid technologie? Onderstaand de belangrijkste kenmerken:

 

 • Twee elektromotoren en een benzinemotor.
 • De elektromotor ondersteunt de brandstofmotor. 
 • Geen brandstofverbruik tijdens volledig elektrische ritten.
 • Geen schadelijke emissies uit de uitlaat tijdens elektirsch rijden
 • Geruisloos rijcomfort, voor ongeveer de helft van jouw ritten
 • Auto laadt zichzelf op
 • Je hoeft hem niet aan te sluiten op een laadpunt of stopcontact. 
 • Tijdens remmen en het uitrollen laadt de accu bij 
 • 8 jaar tot 160.000km fabrieksgarantie
 • Geen koppeling, dynamo of startmotor. Minder slijtagedelen
 • Tot 2024 korting op de houderschapsbelasting

 

ONTDEK DE CLIO E-TECH HYBRID

 

 

PLUG-IN HYBRID

Wat is Plug-in Hybrid technologie? En wat zijn de verschillen met Hybrid?

 

 • Gecombineerd vermogen van 160pk
 • Benzinemotor, gecombineerd met een primaire en secundaire elektromotor 
 • Kan tot 65km volledig elektrisch rijden
 • EV mode voor volledig elektrisch rijden
 • Topsnelheid elektrisch 135km/u
 • Opladen van de batterij door aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk
 • Opladen door energie terug te winnen rijden het vertragen of remmen
 • Batterij tussen 3 en 6 uur volledig opgeladen van 0 naar 100%
 • Interieur voor de verwarmen + te koelen
 • Intelligente multi mode versnellingsbak (automaat)
 • Renault Multi Sense voor een optimale rijbeleving

 

ONTDEK ONZE E-TECH PLUG-IN HYBRID MODELLEN

Hoe werkt de E-TECH technologie in de praktijk?

Daarvoor verwijzen we je graag door naar de onderstaande filmpjes. Hierin wordt de Hybrid en Plug-in Hybrid  techniek uitgebreid toegelicht. Nog beter is het om het te komen ervaren tijdens het maken van een proefrit. Onze Renault Stores hebben de Hybrid modellen voor je klaar staan maar wij adviseren je de proefrit online te reserveren

 

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de nieuwe E-TECH Hybrid modellen van Renault

E-TECH verschillen

Wat is E-TECH?

E-TECH is het label van Renault waar de Hybrid en Plug-in Hybrid modellen onder vallen. Op dit moment is de Clio, de Captur en de Mégane als E-TECH leverbaar. De Clio is een Hybrd, op te laden zonder stekker.  De Captur en Megane zijn Plug-in Hybrid modellen. Deze laden, net als de Clio, op door het terugwinnen van energie. Door te "stekkeren" kun je de Captur en Mégane echter ook opladen. Daarnaast kent zowel de Captur als de Mégane E-TECH een EV mode waarmee je tot wel 65 kilometer volledig elektrisch kunt rijden met een maximumsnelheid van 135km/u.

Wat is het verschil tussen Hybrid en Plug-in Hybrid?

Hybrid auto's worden aangedreven door een combinatie van een verbrandingsmotor en één of meerdere elektromotoren. In het geval van Renault zijn het twee elektromotoren met ieder een eigen functie. 

De Hybrid laad zijn elektromotoren op door de ondersteuning van de brandstofmotor of door het opslaan van de energie die vrijkomt tijdens het afremmen. De Plug-in Hybrid doet dat ook, alleen kun je de Plug-in Hybrid ook aan het stroomnet opladen doormiddel van een kabel.

Is dat wel betrouwbaar, zo'n Hybrid of Plug-in Hybrid?

Renault is al 10 jaar lang pionier op het gebied van volledig elektrische auto's. Denk aan de Renault Fluence, de Kangoo en ZOE. Recent is de volledig elektrische Renault Master Z.E. aan het gamma toegevoegd. Technieken opgedaan in de formule 1 zijn gecombineerd met de know-how van 10 jaar pionierschap op het gebied van volledig elektrische auto's. Opvallend is dat, in tegenstelling tot de concurenten, de E-TECH modellen van Renault speciaal zijn ontworpen met als uitgangspunt de jarenlange ervaring met electrische voertuigen. 

Op de tractiebatterij krijg je 8 jaar tot 160.000km garantie. Tijdelijk krijg je bij aankoop van een E-TECH model 5 jaar tot 70.000km fabrieksgarantie*

Is Hybrid rijden nou echt zo goed voor het milieu?

Door de toepassing van twee elektromotoren rijd je veel schoner dan gebruikelijk. De CO2 uitstoot van een hybride auto is vele malen minder dan een conventioneel benzine of dieselmodel. Daarnaast wordt 98% van de batterij hergebruikt en vervolgens gerecycled! 

Door efficient energiebeheer en anticiperend rijden bespaar je tot wel 40% brandstof tijdens het rijden met een Renault E-TECH model.

Hoe zit het met de actieradius?

Het grote voordeel van een Hybrid of Plug-in Hybrid is zijn actieradius. Als de elektromotor leeg is, ga je door met de brandstofmotor, die de elektromotor weer oplaadt waardoor je bij de eerste stadrit weer kunt profiteren van de Hybrid-eigenschappen. Bij de Plug-in Hybrid kun je doormiddel van opladen via het stroomnet actieradius tanken. Tot wel 65 kilometer kun je volledig elektrisch rijden.

Kan ik een aanhangwagen meenemen?

Jazeker! Zowel de Clio Hybrid als  Plug-in Hybrid zijn met een trekhaak leverbaar. De Clio heeft een maximium aanhanggewicht geremd van 900 kilo. De Captur mag een aanhanger (geremd) van 750 kilo trekken.