Gate Terminal gaat voor 100% elektrisch
Renault Kangoo ZE Gate Terminal

7 x elektrische Renault Kangoo Z.E van Auto Indumij

Gate terminal, de LNG-hub van Europa, heeft onlangs zeven nieuwe volledig elektrische Renault Kangoo Z.E.’s in gebruik genomen. Een bijzondere aflevering die nadere toelichting verdient. Micha Roco, Directeur Zakelijke Markt van Auto Indumij, Fred van den Brink van Renault Nederland en Jeffrey Crama van Gate terminal ontmoeten elkaar in de centrale welkomsthal van Gate terminal op de Maasvlakte. Het is een feestelijk moment. De zeven Kangoo Z.E.’s werden overhandigd aan het team van Gate terminal, die voor iedere Kangoo afzonderlijk een vaste berijder in gedachte heeft.  

Eerste Nederlandse LNG importterminal

Gate terminal is de LNG-hub van Nederland. LNG vanuit de hele wereld wordt per vrachtschip aan wal gebracht. Gate terminal slaat LNG op, maakt het gasvormig en brengt het weer in het gastransportnetwerk. De terminal draagt bij aan de aardgasvoorziening in Nederland en heel Noordwest-Europa. LNG ontstaat wanneer aardgas tot -160C° wordt afgekoeld. In vloeibare vorm neemt LNG 600 keer minder volume in dan aardgas waardoor het zeer efficiënt opgeslagen kan worden. LNG wordt onder andere ingezet als brandstof voor schepen en vrachtauto’s.

Gate Terminal Renault Kangoo ZE

Zero Emission Renault bedrijfswagens

Sebastiaan Langendam, Maintenance Manager bij Gate terminal legt uit: “Gate terminal streeft ernaar om voor eigen werkzaamheden geen uitstoot naar buiten toe te hebben. Wat daarbij nog ontbrak waren zero emission bedrijfswagens voor onze werkzaamheden op locatie. Toen kwam Renault in beeld, een merk dat met de volledig elektrische Kangoo Z.E. dé oplossing voor onze vervoersbehoefte heeft. Auto Indumij Barendrecht, op de nieuwe locatie aan de Krakau 3, is voor ons dichtbij. Het is fijn om een dealer in de buurt te hebben waarop je kunt terugvallen.”

Langendam vervolgt: “Uiteraard hebben we uitgebreid getest; hoe werkt het met opladen, is de actieradius toereikend met onze werkzaamheden en passen onze materialen erin? De Kangoo’s worden tweeledig ingezet. Enerzijds voor de technische dienst, anderzijds voor de operationele dienst. Veel kilometers rijden ze niet, wel veel korte stukjes. Met een elektrische auto is dat geen probleem.

Bij onze vorige auto’s met dieselmotor loop je dan het risico dat bijvoorbeeld het roetfilter verstopt raakt. Daarnaast is er bij de volledig elektrische Kangoo een veel kleinere kans op ontsteking wat de veiligheid zeker ten goede komt. Bovendien zijn we zelfvoorzienend in het opladen van de auto’s.”

Plezierige samenwerking met Auto Indumij

“Het contact met het team Auto Indumij Barendrecht liep vanaf het begin al zeer plezierig. Men dacht met ons mee qua inrichting van de Kangoo’s en ook extra services als het wisselen van winterbanden op locatie is meegenomen in de onderhandelingen. De specialisten van Auto Indumij hebben gezorgd voor een duidelijke gebruiksinstructie voor onze berijders zodat iedereen weet hoe hij of zij met dit nieuwe stukje techniek moet omgaan. Het is even wennen, zo’n laadkabel, maar na twee dagen weet je niet beter meer. We gaan lang plezier beleven aan de Kangoo’s en de service van Auto Indumij!”