Kom langs op 17 juni. Dag van de Architectuur in Breda
Burgermeester Beenshof Breda Auto Indumij

17 JUNI DAG VAN DE ARCHITECTUUR

Op zaterdag 17 juni organiseert BLASt i.s.m de BNA kring West-Brabant de Dag van de Architectuur. Dit jaar met als thema: "Wonen - De verborgen parels van Breda" want ook in Breda zijn verschillende pareltjes te vinden van bijzondere architectuur in relatie tot wonen. Veel van deze deze bijzondere gebouwen zijn veelal niet bekend bij het grote publiek. Op de dag zijn er verschillende fietsroutes uitgezet waarbij je wordt meegenomen naar deze verborgen plekken, zoals het 't Sas in het hart van de binnenstad van Breda, een project van  Bedaux de Brouwer Architecten wat ook echt een aanrader is om tijdens de Dag van de Architectuur te bezoeken. Hier op de locatie van de oude Torenpassage, een winkelcentrum uit de jaren vijftig, is een  licht  binnenplein ontworpen. Aan het plein werden ook nieuwe winkelruimten met daarboven maisonnettes gerealiseerd. 

RENAULT EN DESIGN

Ook het merk Renault heeft met topontwerper Laurens van den Acker in de afgelopen jaren vele bijzondere ontwerpen gerealiseerd. Tijdens het het prestigieuze Concours d’Élégance van Villa d’Este dat onlangs weer in Italië werd georganiseerd, heeft de jury de prijs voor mooiste concept-car van het jaar overhandigd aan Laurens van den Acker, Directeur Industrieel Design van de Renault-groep, waarmee de Renault TreZor  zijn derde onderscheiding behaalde. Met zijn design dat vooruitblikt op de stijl van de toekomstige Renault-modellen en zijn elektrische aandrijving gevoed door een Formula E-motor met 260 kW (350 pk) voor een koppel van 380 Nm verraste de TreZor de jury. 

De ontwerpen van Laurens van den Acker vind je overigens niet alleen terug in de Renault conceptcars. Ook de Renault Espace, net als de kersverse Talisman, Mégane en de nieuwe Scénic komen komen allemaal uit de koker van de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker.

 

HIGHLIGHTS IN BREDA

Marketing collega Ruud Heestermans liet zich alvast inspireren en bezocht met de Renault Espace alvast één van highlights, de bijzondere woningen aan het Burgermeester Beenshof in Breda, een ontwerp van architecten HMV uit Breda. Wil je de Dag van de Architectuur op 17 juni ook meemaken? Je kunt gratis aanmelden op Eventbrite voor de ochtend- of middagroute. Kijk snel op de site voor alle info rondom het programma en de aanvangstijden. 

Tip!  Op Renault.nl vind je via onderstaande button uitgebreide info over de designfilosofie van Laurens van den Acker en kun je verschillende conceptcars bekijken. 

 

ONTDEK DE DESIGN FILOSOFIE VAN RENAULT

Interieur design Renault Espace
Espace design dashboard
exterieur design Espace