Designtips van Auto Indumij tijdens de Dutch Design Week
Dutch Design Week 2017

LAAT JE INSPIREREN

Van 21 tot en met 29 oktober, staat West-Brabant en in het bijzonder Eindhoven in het teken van derde Dutch Design Week. Ruim 2500 ontwerpers presenteren dan werk en concepten aan meer dan 295.000 bezoekers afkomstig uit binnen- en buitenland. Verdeeld over 100 locaties door Eindhoven vinden er tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten plaats. 

De Dutch Design week onderscheidt zich van andere designevenementen door zich met name te richten op ontwerpen voor de toekomst. De nadruk ligt dan ook op vernieuwing en cross-overs. Daarnaast gaat er bijzonder veel aandacht uit naar werk en ontwikkeling van jong talent. Ieder jaar wordt er ook een bijzonder thema bepaald. Dit jaar is het thema ''Stretch''. De gedachte achter het thema is dat de organisatie zowel deelnemers als publiek wil stimuleren om zich in te spannen om ook eens buiten hun comfort zone te treden. Niet alleen heeft het thema stretch verschillende ontwerpers geinspireerd maar ook de wisselwerking met het publiek zal zeker interessante situaties opleveren.  

9 DAGEN DESIGN KIJKEN

Maar liefst 9 dagen lang presenteert DDW op 110 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design. Via onderstaande button vind je meer informatie over het programma van de Dutch Design Week 2017! 

De Dutch Design week heeft ook het team van Auto Indumij geinspireerd. Zo vind je op deze speciale pagina ook een aantal interessante artikelen over Laurens van den Acker, hoofd design Renault en hebben we een aantal leuke design tips in Breda voor je verzameld!

 

BEKIJK HET DDW PROGRAMMA

ONTMOET LAURENS VAN DE ACKER

Laurens van den Acker, hoofd design van Renault, is één van de internationale boegbeelden van Dutch Design. Sinds 2009 is de aan de TU Delft opgeleide Nederlander eindverantwoordelijk voor het design van alle automodellen van de Renault-groep en heeft Laurens zijn designstrategie ''Cycle de Vie'', geïmplementeerd. De conceptcars worden opgebouwd rond zes bloemblaadjes die symbool staan voor de belangrijke fasen in het leven: liefdesontmoetingen, de ontdekking van de wereld, de stichting van een gezin, de beroepsactiviteiten, vrije tijd en tot slot de wijsheid. Dat de designstrategie van Renault succesvol is blijkt wel uit het feit dat het Renault design in de afgelopen jaren al meermaals in de prijzen gevallen. Zo werd de Renault Talisman werd onlangs verkozen tot mooiste auto van het jaar! De hand van Laurens vind je overigens in bijna alle nieuwe Renault modellen terug. Het zijn vaak onderscheidende details, zoals bijvoorbeeld de kenmerkende lichtsignatuur van de nieuwe Renault Mégane.

 

Het verhaal van Laurens van den Acker

Laurens van den Acker

DESIGN IN BREDA

Ook In Breda, de stad waar het Indumij Occasion Center is gevestigd,  is er genoeg te beleven met betrekking tot design, kunst en tentoonstellingen. Breng bijvoorbeeld een bezoek zaan het Stedelijk museum in Breda, het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving.

Een bezoek aan de Blind Walls Gallery mag  ook zeker niet ontbreken tijdens een dagje Breda.  De perfecte manier om kennis te maken met een stukje Bredase cultuur is het bezichtigen van de muurschilderingen die deel uitmaken van Blind Walls Gallery. Deze muurschilderingen vertellen het verhaal van de stad en zijn zowel geïnspireerd op het verleden als het heden.  Sinds 2015 worden op zowel tijdelijke als permanente locaties in Breda muurschilderingen gemaakt. De kunstenaars zijn internationale talenten op het gebied van grafisch ontwerp, street art, typografie en illustratie.  Je kunt t/m 22 oktober de muurschilderingen in Breda komen bekijken. 

 

ONTDEK DE BLIND WALLS GALLERY

Blind Walls Gallery Breda

AANRADER! VORMVAST BREDA

Een echte aanrader voor designliefhebers is Vormvast aan de Liesboslaan 293 in Breda. Hier vind je één van de mooiste collecties internationale designlabels op het gebied van interieur, keukens, badkamers, stoffering en woondecoraties. Zo vind je in de spraakmakende showroom bijvoorbeeld tafels van het Nederlandse designmerk Arco maar ontbreken ook de bekende designklassiekers van Cassina en Driade niet. Met al deze topmerken in huis heeft het enthousiaste team van Vormvast een one stop shopping concept gerealiseerd dat ook bij veel Indumijers, zoals marketeer Ruud Heestermans die onlangs nog een bezoek bracht aan deze topzaak, favoriet is. 

Maar Vormvast is eigenlijk veel meer dan een winkel: het is een prikkelcentrum dat alle facetten van wonen, leven en ontspannen belicht. Het team van Vormvast heeft een bijzondere filosofie: door het doorbreken van traditionele kaders waar het gaat om design, interieur en beeldende kunst bereikt men verrassende resultaten. 

Neem ook eens een kijkje in de webshop van Vormvast. Hier kun je gemakkelijk online de leukste designartikelen bestellen. 

Vormvast Breda