Occasion koop tips van Jean-Paul van de Berg
Jean Paul van den Berg Indumij Occasion Center Breda

Jean-Paul is een bekend gezicht bij Auto Indumij.  Als verkoopadviseur in ons occasioncenter in Breda verkoopt hij jaarlijks ruim 450 gebruikte auto's van alle merken. Of het nu gaat om een gebruikte Renault Twingo, BMW 3-serie of een Suzuki Swift occasion, Jean-Paul heeft ze allemaal al een keer in zijn showroom gehad. Een echte gebruikte wagen specialist. Jean-Paul wordt dan ook niet voor niets regelmatig door vrienden en kennissen om advies gevraagd bij de aankoop van een gebruikte auto. Een aantal van zijn tips hebben wij voor jou verzameld. 

 

PROFITEER VAN DE VOORDELEN VAN JONGE OCCASIONS

Occasions van recente bouwjaren zijn een mooi alternatief voor een nieuwe auto. Kies bijvoorbeeld voor een auto van één of twee jaar oud. Doordat de afschrijving in de eerste jaren het hoogst is, kunt u een compleet luxe uitgeruste auto kopen voor een prijs die 30% tot 50% onder de nieuwprijs ligt. Kies wel voor een occasion met Bovag garantie. Dat biedt toch veel meer extra zekerheden en service dan wanneer je een auto van een particulier koopt. 

 

MAAK EEN PROEFRIT

Vergeet niet een uitgebreide proefrit te maken. Vaak kan dit direct maar als de auto ergens in de showroom staat opgesteld, is het handig om bij de verkoper een afspraak te maken. Tijdens de proefrit rijd je zelf en let daarbij vooral op de onderstaande zaken;

  • Beoordeel het rijgedrag van de auto op verschillende type wegen. Neem ook een stukje snelweg.
  • Test de remmen bij ongeveer 70 km/u. Het is van belang dat de auto dan netjes rechtuit blijft rijden.
  • Check of alle schakelaars en lampjes op het dashboard juist werken.
  • Start de auto direct. Loopt de motor mooi rustig? 
  • Airco reparaties zijn duur. Controleer daarom tijdens de proefrit altijd de werking van airco.

 

PLAATS EEN GRATIS ZOEKOPDRACHT

Gebruikte auto's zijn populair. Vooral occasions van jongere bouwjaren en budget occasions zijn veel gevraagd. Daarnaast zien we vooral de laatste tijd dat de belangstelling voor automaat uitvoeringen toeneemt. Bij Auto Indumij bieden wij de mogelijkheid om een gratis zoekservice te plaatsen. Laat ons weten naar welke auto je op zoek bent en in welke prijsklasse. Vul het onderstaande formulier in en ik of één van mijn collega's nemen vrijblijvend contact met je op wanneer wij een geschikte occasion voor je hebben binnengekregen. Best handig zo'n gratis zoekopdracht.

 

 OP ZOEK NAAR IETS BIJZONDERS? PLAATS EEN GRATIS ZOEKOPDRACHT