Onderhoud van de distributieriem. Waar moet je op letten?
Onderhoud distributieriem, waar moet je op letten?

Waar moet je op letten?

Goed en regelmatig onderhoud is één van de belangrijkste factoren in de conditie en levensduur van jouw auto

Zo zijn de distributieriem en de multiriem essentiële onderdelen in jouw auto, die ervoor zorgen dat verschillende onderdelen van de motor, zoals de krukas, nokkenas en de waterpomp, juist op elkaar staan afgesteld. Sommige modellen hebben in plaats van een distributieriem een distributieketting. Simpel gezegd brengen de distributieriem, de multiriem of de distributieketting beweging over tussen de verschillende onderdelen van de motor, zodat deze in harmonie kunnen samenwerken. Het zijn belangrijke onderdelen die essentiëel zijn voor een optimale werking van jouw motor. Regelmatig onderhoud is dan ook noodzakelijk. Renault adviseert voor de meeste modellen om iedere 6 jaar of bij een kilometerstand van 150.000 kilometer de distributie- en/of multiriem te vervangen*. Vaak wordt dit gecombineerd met het vervangen van de waterpomp. Bij Auto Indumij wordt deze werkzaamheden altijd uitgevoerd door technische specialisten met jarenlange Renault ervaring. 

Ook op onze klantenservice krijgen we regelmatig vragen over de distributieriem en de multiriem.  In deze nieuwe video informeren wij je kort over de werking en het onderhoud van de distributieriem en de multiriem.  Wij wensen je alvast veel kijkplezier en mocht je n.a.v. deze video nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Kosten

Distributieriem vervangen

Wat zijn de kosten? 

Profiteer van de voordelige all-in prijzen bij Auto Indumij

Bij Auto Indumij houden wij net als jij niet van verrassingen. Daarom hebben wij voor de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden en services de Renault onderhoudscalculator ontwikkeld. Op deze handige online module kun je gemakkelijk de onderhoudskosten  berekenen en profiteer je als Renault rijder altijd van de beste aanbiedingen. Erg handig is ook de mogelijkheid een afspraak op het moment wanneer jou het schikt in te kunnen plannen. 

Benieuwd naar de kosten voor het vervangen van de distributieriem?  Kijk dan snel op onze Renault onderhoudscalculator voor een aantrekkelijk aanbod. 

 

RENAULT ONDERHOUDSCALCULATOR

Disclaimer

* Raadpleeg een Auto Indumij vestiging bij jou in de buurt voor de voor jouw  Renault geldende vervangingsinterval van de distributieriem en multiriem.