Eerste Red Cross Shop van Nederland in Breda
Red Cross Shop Breda

RED CROSS SHOP BREDA

In Breda is onlangs de eerste Red Cross shop van Nederland geopend. Er is in de afgelopen maanden door de vrijwilligers van het Rode Kruis hard gewerkt om deze bijzondere winkel in te richten. Het resultaat mag er dan ook zijn. Een bijzondere winkel met een ruim aanbod aan tweedehands kleding, schoenen en bijzondere vintage items. De Red Cross shop zal volledig op vrijwilligers draaien zoals bijvoorbeeld Syrische vluchtelingen zodat zij de Nederlandse taal aanleren. In Nederland heeft Breda de primeur maar in andere landen in het concept al langere tijd bekend. 

RED CROSS SHOP BREDA ONDERSCHEIDEND

Alle kleding die in de Red Cross Shop hangt is tweedehands maar het is zo goed als nieuw! De kleding wordt voordat het in de winkel hangt geselecteerd, gewassen en gestreken. ''Dit maakt ons ook onderscheidend ten opzichte van andere tweedehandswinkels. Wij presenteren kleding die zo goed als nieuw is. De kleding die bij ons in de winkel hangt kan naar ons worden gebracht en wij ontvangen ook kleding die niet is verkocht van organisaties'' aldus Edwin Mariouw Smit, directeur van het Rode Kruis afdeling De Baronie. Klanten kunnen terecht voor de schappelijke prijzen die liggen tussen de €1,- en €20,-. Achter de winkel zal een parkeerplaats worden gerealiseerd voor de bezoekers. De winkel is open van woensdag tot en met vrijdag van 13:00 uur tot 17:00 uur. 

AUTO INDUMIJ STEUNT DE RED CROSS SHOP

Auto Indumij heeft onlangs het Rode Kruis afdeling De Baronie gesteund door het Golftoernooi Princenbosch te sponseren, samen met Hanos ISPC, Cashbackcard en Princenbosch. De opbrengst van dit Golftoernooi, wat op 31 mei jl. werd georganiseerd, komt volledig ten goede aan de werkkleding voor hulpverleners van het Rode Kruis.

Voor slechts is €95,- kon men  deelnemen aan dit bijzondere toernooi waarmee je ook het Rode Kruis steunt. Baancatering, een goodiebag met o.a. golfballen, een aangeklede borrel en een ter afsluiting de gezellige barbeque was  inbegrepen.Daarnaast werd er een loterij en veiling geiorganiseerd waar leuke prijzen mee zijn te waren  zoals een weekendje weg met de Renault Espace of een voucher voor een tuinontwerp van Kamsteeg tuinen!  

Voor de Renault Espace was overigens een prominente plaats bij de ingang van de Golfclub gereserveerd. Zo konden alle gasten uitgebreid kennismaken met de Espace die overigens ook op de nieuwe website van Auto Indumij uitgebreid wordt beschreven. 

 

ONTDEK DE NIEUWE ESPACE

 

Rode Kruis De Baronie Golftoernooi 2017