Auto Indumij steunt Zorgheldenauto.nl

In de afgelopen weken zijn er heel veel initiatieven ontstaan om mensen in deze moeilijke te ondersteunen, te helpen waar mogelijk of gewoon om een hart onder de riem te steken. Één van deze initiatieven is #Zorgheldenauto met als doel om autoloze zorghelden tijdens de Coronacrisis aan een auto te helpen.  Een uitstekend idee dat Auto Indumij dan ook van harte steunt met de inzet van 2 nieuwe Renault modellen. We zijn dan ook trots dat we Bas Hemerik die in een verzorgingstehuis in Vlaardingen werkt en de Bredase Sylvia Donkers, als eerste blij hebben kunnen maken, met deze voor hen zo belangrijke vervoersoplossing. 

Maar er zijn natuurlijk veel meer initiatieven bij ons in de regio. We hebben hieronder een aantal hele mooie voor je verzameld. Dus wil je ook een steentje bijdragen lees dan snel verder want samen kunnen we het verschil maken. 

#Zorgheldenauto

Auto Indumij steunt Zorgheldenauto

Elke zorgheld moet zorgeloos naar zijn of haar werk kunnen reizen. Vooral nu, want het zijn zware tijden voor de mensen die in de zorg werken. Daarom steunt Auto Indumij de actie #zorgheldenauto en hebben we Bas Hemerik die in een verzorgingstehuis in Vlaardingen werkt, blij kunnen maken met onze nieuwe Renault Captur. Er zijn nu al meer dan 600 zorghelden auto's ingezet maar er zijn nog veel meer auto's nodig.  Ook meedoen aan dit initiatief of wil je meer weten?  Klik dan snel verder.

ZO HELPT ZORGHELDENAUTO

#Helpdehoreca

Mooi initiatief. Helpdehoreca

Door de verplichte sluiting van de horeca, zitten ondernemers in de horeca tijdelijk zonder inkomsten. Horeca Nederland heeft samen met Gifty  het platform "Help de Horeca" ontwikkeld om horecaondernemers te ondersteunen in deze zeer moeilijke periode. Via helpdehoreca.nl kunnen waardebonnen aangeschaft worden door iedereen die de horeca in Nederland een warm hart toedraagt.  Consumenten kunnen de waardebonnen verzilveren zodra de cafés en restaurants hun deuren weer openen. 

DIT DOET HELPDEHORECA

 

#Dankvoordegoedezorg

Mooi initiatief. Dank voor de goede zorg

Chef-koks Edwin Kats (sterrenrestaurant Noble en Noble Kitchen), John Kocken (sterrenrestaurant De Heer Kocken Vught) en Roel Immens (Roels, Zoetelief en Côte), gaan voor de zorghelden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en Zorggroep Elde Maasduinen de keuken in. Zo kunnen alle zorg-medewerkers na hun dienst uit de koeling van het ziekenhuis een gratis maaltijd ophalen voor zichzelf en hun gezin. Een prachtig initiatief wat jij al voor € 7,50 kunt steunen!

Doneer hier een maaltijd

#Ready2Help

Het Rode Kruis heeft haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help gemobiliseerd. Dat netwerk, bestaande uit ruim 70.000 mensen, is in het leven geroepen voor moeilijke situaties zoals nu met het Cornavirus. In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus. Ze verspreiden flyers, bieden aan boodschappen te doen of checken of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft. Wil jij ook helpen? Laat je dan inspireren door de inzet van de vele vrijwilligers. 

Kijk hoe jij kunt helpen? 

#Fetchcarsharing

Fetch Car Sharing steunt Zorgheldenauto

Autodelen wordt steeds populairder. Zo introduceerde Fetch Car Sharing vorig jaar een mooi initiatief in Amsterdam. Eenvoudig met behulp van je mobiel gebruik maken van één van de nieuwe Renault Zoe modellen die je nu overal in in Amsterdam tegenkomt. Klik, klaar en rijden. Een autodelen is bij Fetch supereasy! Voor medewerkers in de zorg is het nu allemaal een stuk minder easy. Vandaar datr Fetch een aantal van haar ZOE's via #Zorgheldenauto beschikbaar stelde. En zo konden weer een aantal zorgmedewerkers worden verrast!

zo werkt autodelen bij Fetch

#Oosterhoutvoorelkaar

Mooi initiatief, Oosterhoutvoorelkaar

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Oosterhoutvoorelkaar verzamelt alle vraag en aanbod op één plek. Daarnaast vind je op hun site suggesties om Coronaproof vrijwilligerswerk te doen.Meer weten of wil je ook de handen uit de mouwen steken als bijvoorbeeld booschappen- of kookhulp? Op hun website vind je alle info en lees je hoe je zelf in actie komen!

DIT DOET OOSTERHOUTvoorelkaar

 

 

#LichtvoorDordt

Ook in Dordrecht laat men zien hoe samenwerking in deze tijd tot iets heel moois kan leiden. Een groot aantal vrijwilligers- organisaties en kerken trekken gezamenlijk op in het aanbieden van praktische hulp en een luisterend oor aan iedere Dordtenaar die wordt getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Speciaal hiervoor is het hulpinitiatief ‘Licht voor Dordt’ gelanceerd. Op de website lichtvoordordt.nl kunnen mensen terecht voor praktische hulp of gewoon voor een praatje als je even je hart wilt luchten.

Ontdek Lichtvoordordt

#Shareyourmagicnow

Shareyourmagicnow

Hoe creatief en slim ondernemers ook kunnen zijn: het blijven moeilijke tijden. Om hen een zetje in de rug te geven, heeft de Rotterdamse Liesbeth Gouda in no-time een platform uit de grond gestampt om ondernemers een online podium te geven: Share Your Magic Now. Het Instagram-account heeft in een mum van tijd al meer dan 1100 volgers en staat bol van creatieve initiatieven van ondernemers tijdens de Coronacrises. Een mooi initiatief wat in deze tijd zeker een steun in de rug kan zijn voor vele ondernemers.

ShareyourmagicNOW

#Coromapost

https://www.renault-indumij.nl/acties/pasen

Omapost vindt het zeker nu belangrijk dat ouderen in contact blijven met jonge mensen en heeft een nieuwe app gelanceerd. Via de nieuwe app ‘Coromapost’ stuur je nu makkelijk een zelfgemaakte foto vanaf de smartphone of tablet als een kaartje. Van papier. Met de post. Er zijn ook speciale ontwerpen, om oma’s en opa’s te laten weten dat je aan ze denkt. En om te vertellen dat je snel weer langskomt, zodra het kan. Inmiddels zijn via Omapost al meer dan 20.000 kaartjes verstuurd! 

Ook EEN KAARTJE STUREN?