Pers enthousiast over de nieuwe Twingo Electric,
Twingo Electric in de pers

Onlangs is de nieuwe Renault Twingo Electric met veel succes geintroduceerd.  De eerste volledig elektrische Renault in het A-segment! Zeer herkenbaar als Renault Twingo, met alle voordelen van volledig elektrisch rijden. Zo heeft de nieuwe Renault Twingo technieken uit de volledig elektrische Renault ZOE aan boord en profiteert de nieuwe Twingo Electric van meer dan 10 jaar Renault pionierschap met elektrisch rijden. Aan belangstelling heeft de nieuwe Twingo Electric zeker niet te klagen! Onze demonstratieauto's zijn goed bezet en de testrijders zijn unaniem enthousiast. 

Ook de (inter)nationale pers heeft de nieuwe Twingo Electric uitgebreid aan de tand gevoeld. We hebben een aantal artikelen voor je verzameld.

Autowereld test

Bart Smakman, journalist bij Autowereld.com ging als een van de eersten op pad met de nieuwe Renault Twingo Electric. Een aantal van zijn bevindingen vind je onderstaand:

Snel en wendbaar

De Renault Twingo Electric zoeft door de stad. Hij is snel en wendbaar. Dat eerste is te danken aan de 82 pk en 160 Nm sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. De wendbaarheid zit ‘m in de kleine draaicirkel. Doordat de motor achterin zit, kunnen de voorwielen heel ver uitslaan. Waar je normaal een keer moet steken, gooi je nu simpelweg het stuur om en daar ga je. Voor een kleine auto springt het onderstel soepel om met tramrails en putdeksels.

Camélélon boordlader

We zien een scenario voor ons waarbij je voor werk of privé de hele dag in de omgeving van Amsterdam rijdt. Voor afspraken, boodschappen en ga zo maar door. Elke keer als je parkeert bij een laadpaal en inplugt, benut de Caméléon-boordlader van de Twingo Electric het maximale laadvermogen van het laadpunt. Op die manier zet een uurtje opladen al behoorlijk zoden aan de dijk. Je hoeft dus nooit een hele nacht op te laden, zoals bij gewone EV’s gebruikelijk is.

De nieuwe Twingo Electric laad lekker snel op!

Twingo introvoordeel

Tot en met eind december profiteer je op de Twingo Electric van € 1.000,- introvoordeel.                                                           ikwileentwingo.nl

Autointernationaal Twingo Electric

Ook Autointernationaal.nl reed met de nieuwe Twingo Electric

Deze elektrische uitvoering van de Twingo is echt de koningin van de stad: hij draait zich vliegensvlug om dankzij zijn ultrakorte draaicirkel, glipt gemakkelijk ergens tussendoor vanwege zijn smalle carrosserie en laat zich met zijn lichte besturing kinderlijk eenvoudig manoeuvreren. 

Zeer stabiel weggedrag

Dankzij de 165 kg wegende, in de vloer ingebouwde accu, is het zwaartepunt van deze Renault lager dan van de benzinevarianten. Dat draagt bij aan het zeer stabiele weggedrag.

De totale massa (1.111 kg) is voor een elektrische auto ook acceptabel  en de kleine Twingo heeft ondanks zijn bescheiden vermogen geen moeite om zich op de snelweg staande te houden. 

 

Bekijk de hele test online

 

Test Autovisie

Quotes over de Twingo Electric van Sjors ten Tije van Autovisie

"En dat pakken ze in Frankrijk best slim aan. De huidige Renault Twingo is – volgens de fabrikant – ontwikkeld met een elektrische aandrijflijn in het achterhoofd. Daarom is er in het koetswerk van de standaard Twingo genoeg ruimte voor een accupakket, waardoor er geen binnenruimte verloren gaat."

"De Twingo Z.E. heeft een accucapaciteit van 22 kWh. Daarmee komt de kleine Fransoos volgens de fabrikant zelf tussen de 190 en 250 kilometer ver op een volle lading stroom."

"Bijladen kan bij een publiek laadstation met maximaal 22 kW. Daarmee is de Twingo Z.E. (net als de Renault Zoe) een snellader bij een publieke laadpaal, maar hij kan niet aan de snellader worden gehangen. Dat is dus wel een punt om rekening mee te houden."

 

Lees het complete Autovisie artikel online

 

Twingo front
Twingo ZE zijkant
nieuwe Twingo Electric bij Auto Indumij