Superleuke weekendtips van Linda van Auto Indumij

Ontdek de mooiste plekjes van Zeeland 

Heb jij nog geen plannen voor het weekend? Ontdek dan samen met Linda van Auto Indumij de mooiste plekjes van Zeeland.  Van prachtige stranden, geweldige natuurgebieden tot sfeervolle steden zoals Goes en Middelburg. In Zeeland vind je alle ingredienten voor een superleuk weekend.  En dat alles op slechts een uurtje rijden vanuit de Randstad of West Brabant! 

Op onze website vind je, speciaal voor jou, de 6 Zeeland favorieten van Linda! Wij wensen je alvast een héél gezellig weekend. 

 

Groetjes van Linda

Tip 1 Genieten aan de Stadshaven in Goes

Zeelandtips van Auto Indumij, ontdek Goes,

De Stadshaven van Goes, is één van mooiste plekjes van Goes. Tegenwoordig is de haven in gebruik als jachthaven. De haven bevindt zich in het centrum en heeft via het  Goese Sas een verbinding met de Oosterschelde, je kunt hier ook met de boot aanleggen.  De kademuren van de stadshaven zijn een rijksmonument. Rondom de haven vind je leuke terrassen. Voor een betaalbaar hapje en een drankje vind ik Hector, dat ook over leuk terras met uitzicht over de haven beschikt, een aanrader.  Het is een populaire plek, dus reserveren is aan te raden.

Tip 2 Ontdek het ambacht bij de Koornbloem

Ontdek het ambacht bij molen de Koornbloem in Goes

Goes telde ooit 5 molens.  De Korenmolen' de Koornbloem, aan de rand van het centrum van Goes, is de enige molen die nog is overgebleven. Deze indrukwekkende molen is gebouwd in 1801 als stellingmolen op de Noordelijke stadswal. Regelmatig in bedrijf en mogelijkheid tot bezoek van de molen & verkoop van diverse ambachtelijke meelsoorten. In verband met de maatregelen rondom Covid 19 is de molen beperkt geopend. Op de website van de Koornbloem vind je alle informatie en een handige routebeschrijving. 

Op zoek

Op zoek naar een nieuwe auto voor jouw weekendtrip?  Bij Auto Indumij keuze  uit 200 Top Occasions.            ONTDEK ONZE TOP OCCASIONS

Tip 3 Ervaar de rust en ruimte aan zee

Ontdek de mooiste stranden van Zeeland

Het strand van Cadzand is favoriet bij Linda. Hier in de meest zuidelijke badplaats van ons land vind je een prachtig strand van maar liefst elf kilometer lang. Bij eb kun je vanaf hier langs natuurgebied het Zwinlopen, als je zin in een flinke wandeling hebt. Wij raden je wel aan deze tocht alleen met een gids te maken, de zee kan hier nogal grillig zijn.  Sluit de stranddag af bij Strand Ruig, een echte aanrader volgens Linda. Hier kun je heerlijk genieten van zomerse gerechten met een bijpassend drankje. 

Tip 4 Kom bierbrouwen in Slot Oostende

Slot Oostende. Beleef het bierbrouwen op authentieke wijze in Goes.

Slot Oostende in Goes is een unieke plek om te ontdekken. Er valt veel te zien en te proeven. Elke zaterdag zijn er twee rondleidingen (15.00 en 17.00 uur). Je leert van alles over het slot en het brouwproces, bezoekt de vergistings- en lagertanks en uiteindelijk klim je ook naar de Brouwzolder. Na afloop krijgt je een proeverij met vier verschillende biertjes. Dan kun je ook het bekende Emilisse bier proeven, wat hier speciaal in Goes wordt gebrouwen.  Meer eten? Check de website van Slot Oostende.

Tip 5 Doen! Veere, het mooiste stadje van Zeeland

Doen! Veere, het mooiste stadje van Zeeland

Historisch Veere is zo'n plek waar je de geschiedenis letterlijk op straat vindt. Dwalend door de kleine steegjes vind je prachtige authentieke huizen met rond de haven heel veel leuke kleine winkeltjes, zoals Oma's snoepwinkel aan de Oudestraat en Malle Jantje op de markt. Bij Malle Jantje vind je een bijzonder aanbod gadgets en cadeauartikelen. De Grote Kerk is een van de kenmerkende gebouwen van de stad, net als de Campveerse Toren, waar je niet alleen heerlijk dineert maar ook romantisch kunt overnachten.  Aan te raden is een rondvaart over het Veerse meer die je in het hoogseizoen en in de herfstvakantie vanuit Veere kunt maken. 

Tip 6 Strandjes die nog bijna niemand kent

Weekendtips van Linda Auto Indumij

De stranden bij Domburg, Zoutelande en Renesse zijn bij iedereen wel bekend. Maar in Zeeland vind je ook nog een aantal superleuke strandjes die nog bijna niemand kent. Zo is het strandje aan het Veerse Meer bij Kortgene één van de favorieten van Linda. Ook een aanrader is het strandje bij Kats. Dé hotspot om heerlijk te snorkelen! En  het strand bij Wemeldinge is ideaal voor mensen die een dagje strand  extra gezellig willen afsluiten. Wemeldinge heeft namelijk van alles wat: leuke restaurants, handige én gezellige winkels, een jachthaven en natuurlijk het prachtige strand aan de Oosterschelde. 

Zeelandtips van Auto Indumij

Check ook deze Zeeland websites

 

Wist je dat Zeeland  één van de populairste bestemmingen van ons land is. Zeker in de vakantieperiode kan het dan ook best druk zijn en is het vaak lastig om een parkeerplaats te vinden.  

Toch zijn er een plekken waar je ook bij drukte gemakkelijk een parkeerplek kunt bemachtigen. Zo zijn er meer dan genoeg parkeerplaatsen in de buurt van het strand en Westkapelle te vinden. Alleen op de drukste dagen van het jaar kan dit nog wel eens voor problemen zorgen. Ook op de Brouwersdam is er altijd wel een plekje te vinden en parkeer je ook nog eens met uitzicht op zee. 

Een andere optie is Renesse waar je je auto  op het Transferium kunt parkeren en je vanuit daar te laten vervoeren. Je parkeert hier veilig tegen een aantrekkelijk dagtarief. 

Meer weten? Het AD publiceerde kortgeleden een informatief artikel met alle parkeertarieven aan de kust.