Kom veilig de winter door met de wintertips van Auto Indumij.
Wintertips van Auto Indumij

Alsjeblieft! 8 handige Wintertips voor je auto

Tijdens de winter zijn de omstandigheden voor je auto een stuk zwaarder door lage temperaturen, gladheid en pekel. Zo  kunnen  er tijdens het koude weer diverse problemen de kop op steken. Denk bijvoorbeeld aan vastgevroren portieren, extra belasting van de  accu en hoe ga ik veilig de weg op? Wij hebben 8 handige Wintertips voor je auto verzameld. 

Tips 1

  • Maak de rubbers van de deuren goed schoon en smeer ze in met talkpoeder of vaseline.  Dit voorkomt dat de rubbers vastvriezen waardoor je het portier niet open krijgt. Zijn je portieren toch vastgevroren? Een zakje warm water tegen het portier aanhouden helpt al snel. Water over de rubbers gieten is niet verstandig. Je kunt het portier beter kort aandrukken, hierdoor breekt het ijs en zal het portier weer open gaan.

 

  • Kies voor de blauwe anti-vries variant als ruitenwisservloeistof. De roze ruitenwisservloeistof bevat veelal minder antivries..

 

  • Denk aan je ruitenwissers. Zorg dat ook deze goed schoon zijn en vergeet ze niet uit te zetten. 

 

  • Dek je zijspiegels af met een plastic zak. Zo zijn ze de volgende ochtend weer ijsvrij en kun je snel je op weg!
Wintertips Auto Indumij
Renault Wintertips Auto Indumij

Tips 2

  • Vervang de zomerbanden voor winterbanden. Zo heb je meer grip en controle. Laat daarnaast ook regelmatig de profieldiepte van je banden controleren. Je bent hiervoor altijd welkom bij één van de Auto Indumij vestigingen

 

  • Zet de auto niet op de handrem. De handremkabel kan namelijk vastvriezen.. Het is beter om de auto na het parkeren in de eerste versnelling of in de "park stand"te zetten.

 

  • Laat  je accu controleren. Zo weet je zeker dat deze ook tijdens de winter genoeg power biedt.  Ook  is het niet verstandig om in de ochtend meteen de kachel en achterruitverwarming aan te zetten. Je auto zal beter starten wanneer je alle energieverbruikers eerst even uit laat. 

 

  • Beslagen ruiten vind iedereen vervelend. Door de binnenkant van je ruiten met een klein beetje  shampoo in te smeren voorkom je dat deze beslaan.