Nieuwe Renault ZOE goed ontvangen door de autopers
Ervaar de nieuwe Renault ZOE bij Auto Indumij

De Renault ZOE is één van de pioneers van het elektrisch rijden te noemen en heeft sinds zijn introductie in 2013 een enorme ontwikkeling doorgemaakt met als resultaat de introductie van de nieuwe Renault ZOE die is sinds kort te vinden in de showrooms van Auto Indumij. Niet alleen het publiek is enthousiast over onze nieuwe aanwinst, ook de eerste berichten in de pers zijn meer dan lovend. Dat kan ook bijna niet anders, want met het moderne en sportieve design, opvallende rondingen, de nieuwe C-shape full LED koplampen en een actieradius van tot wel 395km/h (wltp) behoord de nieuwe Renault ZOE tot de absolute top binnen het aanbod van elektrisch rijden.  Maar wat vindt de pers van de nieuwe Renault ZOE? Wij hebben een aantal reviews over de nieuwe Renault ZOE voor je op een rijtje gezet!

Aankomende concurrentie direct verslagen

De titel van ZERauto.nl, het elektrische platform van Autorai.nl, is al veelzeggend: de (aankomende) concurrentie is direct verslagen. De reden? De nieuwe Renault ZOE biedt namelijke voor hetzelfde geld een grotere actieradius (395km). Daarnaast komt hij op een zeer gunstig moment op de markt, hij is namelijk nog dit jaar leverbaar. Zo valt hij als misschien wel de laatste nieuwe EV nog binnen het 4% bijtellingstarief, erg aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. 

''Renault heeft de ZOE nu een forse facelift gegeven. De nieuwe ZOE is duidelijke sportiever en volwassener. Het aaibare is er helemaal af, hier staat een stoere auto'' aldus Zerauto.nl. DE ZOE oogt strakker, hoekiger en heeft twee stoere lichtinlaten in de bumpers. Naast het feit dat het er goed uit ziet zijn deze ook nog eens functioneel. In de nieuwe Full-LED lichtunits zien we de herkenbare C-vorm terug die eerder ook te zien was bij de Twingo, Clio en Captur. Er lopen vier plooien over de motorkap die de auto een sportieve look geven. Het interieur van de ZOE is compleet vernieuwd waarin het nieuwe centrale beeldscherm direct opvalt. Er zit veel gerecycled materiaal in het interieur, dit is duurzaam maar ziet er ook nog eens goed uit! Met de nieuwe 'E-shifter' kan je verschillende rijmodi instellen en onder het middenconsole zit een ruimte waar een mobiel draadloos kan opladen.

Ontdek de nieuwe Renault ZOE bij Auto Indumij 960x640

AD: De compacte elektrische Fransman heeft interessante voordelen

''De Renault ZOE is met de nieuwe actieradius uitgegroeid van een stadsauto naar een prima inzetbare elektrische auto''. Er is veel veranderd aan de ZOE, het accupakket is gegroied naar 52 kilowattuur. De samenstelling en het ontwerp van de batterij zijn sterk verbeterd, dat zorgt ervoor dat hij meer energie kan opslaan. Bovendien heeft Renault een vernieuwde elektromotor gemonteerd die niet alleen sterker is, maar ook zuiniger met de stroom om springt. Gebruikers van de ZOE lopen nu vrijwel nooit meer tegen laadstress aan.

De nieuwe ZOE rijdt vlotter en soepeler. Renault levert de nieuwe elektromotor in twee versies. de minst krachtige levert 80 kilowatt (110 pk) en de sterkere variant produceert 100 kilowatt (136 pk). Die extra kracht is welkom, omdat eht de Renault een stuk vlotter maakt zodra je bijvoorbeeld wil inhalen op de snelweg. Soepeler is de Renault ZOE om twee redenen: het rempedaal en de nieuwe schakelpook met een B-stand. Het rempedaal voelt, in tegenstelling tot sommige elektrische auto's, erg natuurlijk aan. Nieuw is de schakelpook waarmee je een B-stand kunt selecteren: in die positie remt de elektromotor sterker af zodra je het stroompedaal loslaat. De vrijgekomen remenergie slaat de auto vervolgens weer op in de accu. Op één punt heeft de ZOE sowieso al gewoon van zijn concurrenten volgens het AD: Renault levert de auto dit jaar nog met 4% zakelijke bijtelling! 

 

Lees hier de gehele ZOE test van het AD

Autowereld: De ZOE is volwassen geworden

Autowereld journalist Jaap Peters heeft als één van de eerste de nieuwe Renault ZOE mogen testen. Hieronder vind je een korte samenvatting van zijn bevindingen:

Opvallend aan de ZOE is dat hij onopvallender is geworden. Het interieur lijkt op dat van de gloednieuwe Renault Clio. Met zijn voortreffelijke comfort en veel betere afwerkingskwaliteit is de nieuwe Renault ZOE volwassen geworden.

De actieradius is het meest belangrijk bij elektrische auto's, deze is gestegen naar maarliefst 395km. Ook het opladen gaat gemakkelijker, de ZOE kreeg namelijk een nieuwe snellaadpoort (CSS) en kan daarmee overal snelladen. Daarnaast haalt de ZOE altijd het maximale vermogen uit de laadpaal in de straat, op kantoor of bij Van der Valk. Zelf vind Autowereld journalist Jaap Peters elektrisch rijden heerlijk. De ZOE maakt zeker een goede kans om mijn volgende leaseauto te worden. Het comfort is uitstekend en de actieradius is ruim voldoende. 

 

Bekijk nu de ZOE test van Autowereld

Ontdek het interieur van de nieuwe Renault ZOE bij Auto Indumij
Ontdek de nieuwe Renault ZOE bij Auto Indumij
Ontdek de nieuwe Renault ZOE bij Auto Indumij